Bratin Dol – artificial accumulation

Вештачката акумулација Братин Дол се наоѓа веднаш до мото стазата и е една од омилените попатни станици на велосипедистите и планинарите кои рекреираат на овој дел од Општина Битола.

Comments Off on Bratin Dol – artificial accumulation

Monument to the fallen fighters from the Ilinden period and the National Liberation War in Capari village

За време на Илинденското востание, жителите на село Цапари активно се вклучиле во вооружените борби против турските власти. Заедно со селата Ѓавато и Смилево тука било јадрото на востанието во битолско.

Comments Off on Monument to the fallen fighters from the Ilinden period and the National Liberation War in Capari village

“The Real Pool” on Caparska River – Capari village

Цапари е планинско село оддалечено 15 км од Битола, на падините на Баба Планина на надморска висина од 1.010 метри. Цапарски или Вистински вир е сместен во горниот дел од селото и до негова близина води тесен асфалтен пат, по што се продолжува пеш околу 200 м.

Comments Off on “The Real Pool” on Caparska River – Capari village

End of content

No more pages to load