АКТО фестивал за современи уметности

HomeНастани во БитолаАКТО фестивал за современи уметности

АКТО фестивалот за современи уметности во Битола се организира од 2006 година.

АКТО фестивалот е посветен на развој, унапредување и промоција на современата уметност во Република Македонија. Фестивалот се одржува секое лето во Битола и Скопје.

- Advertisment -

Зградата на Стопанка банка Битола – 1917 – 2017 –...

0
Зградата на Стопанка банка Битола - 1917 - 2017 - некогаш и денес. Оштетувања на објектот од бомбардирањето на Битола за време на Првата...