Кеопс трговски центар – Нова Битола

HomeШопинг во БитолаКеопс трговски центар - Нова Битола

Кеопс трговски центар – Нова Битола

  • Адреса: ул.Васко Карангелевски (Нова Битола)
  • Вид на продавници: кафичи, ресторани, фитнес, игротеки за деца, казино…
  • Бесплатен паркинг

Св. Илија – манастир во близина на село Драгош

Манастирот Св. Илија во село Драгош е градба од поново време, обновен врз темелите на старата црква. Самиот манастир има интересна местоположба, и се наоѓа на самата граница со Р. Грција, при што со јужниот ограден ѕид, речиси го допира граничниот камен.