Хотел Орбис Битола

HomeСместување во БитолаХотел Орбис Битола

Хотел Орбис Битола е хотел со 2 ѕвездички лоциран на ул. Партизанска бб, 7000 Битола. Сите соби се климатизирани со бесплатен WiFi.

Хотел Орбис има исто така слободен приватен паркинг.

Секоја соба е опремена со телевизор со рамен екран. Уживајте во вашето кафе додека гледате кон Пелистер или Битола. Секоја соба има купатило а супериор собите имаат спа када.

Хотел Орбис Битола

Booking.com

Француски воени гробишта

Француските воени гробишта во Битола (Bitola Cimetière Militaire Français) се подигнати од страна на Франција во спомен на паднатите француски војници на Македонскиот фронт...

Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

0
Мустафа Кемал е роден во Солун во 1881 г како дете на Али Риза Ефенди и Зубејде Ханам. Неговиот дедо по татко Хафиз Ахмет Ефенди по потекло бил од селото Коџаџик денешна општина Центар Жупа
Dragosh Bitola Macedonia 01

Св. Варвара село Драгош