Џамбо – Веро – Шопинг центар – Широк Сокак

HomeШопинг во БитолаЏамбо - Веро - Шопинг центар - Широк Сокак

Џамбо – Веро – Шопинг центар – Широк Сокак

  • Адреса: Широк Сокак, Битола
  • Работно време: 08:00 – 22:00
  • Платен паркинг во центарот на Битола (првите 15 мин се бесплатни)

Св. Спас и врв Вртешка (2010 м.н.в) – село Маловишта + фото галерија

Во близина на село Маловишта на 1910 м.н.в на територијата на Националниот Парк „Пелистер“ се наоѓа црквата посветена на Вознесението Христово или Спасовден. Објектот е еднокорабна градба со влез од јужната страна и полукружна апсида на исток.

Св. Никола село Драгош

0
Црквата Св.Никола е подигната во средината на XIX век, на западната страна на село Драгош, на 400 метри од центарот на селото. Во црковниот двор...