БИТ ФЕСТ – Битолски летен фестивал – програма

БИТ ФЕСТ или Битолски летен фестивал е летна манифестација која вклучува реномирани уметници од Македонија и странство и се одржува секое лето во Битола.

  • Дата: јуни-август
  • Локација: Различни локации во Битола
  • Организатор: Општина Битола…

БИТ ФЕСТ ја збогатува културната понуда во Битола, преку разни музички сценски настани како: театар, балет, опера, концерти на класична музика, уметнички изложби, разни изведби, рок, поп, џез концерти итн.