ЈЗУ КЛИНИЧКА БОЛНИЦА “Д-Р ТРИФУН ПАНОВСКИ“ – БИТОЛА

HomeВо случај на опасностЈЗУ КЛИНИЧКА БОЛНИЦА “Д-Р ТРИФУН ПАНОВСКИ“ – БИТОЛА
 • ул. Партизанска бб
 • тел. централа: 047/ 251-211
 • директор: 047/253-316
 • факс: 047/253-435
 • е-пошта: medbit@mail.net.mk

Телефонски броеви:

 • УРГЕНТНО 047 243 527
 • НЕРВНО 047 243 355
 • ПСИХИЈАТРИЈА 047 243 555
 • ОЧНО 047 243 302
 • МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА 047 243 310
 • ДЕТСКО 047 243 227
 • ОРТОПЕДИЈА 047 243 495
 • КОЖНО 047 243 386
 • АНЕСТЕЗИЈА 047 243 453
 • НЕОНАТОЛОГИЈА 047 243 325
 • ИНТЕРНО 047 243 434
 • ГИНЕКОЛОГИЈА 047 243 330
 • ДЕТСКА ПСИХИЈАТРИЈА 047 243 420
 • ФИЗИКАЛНА 047 243 447
 • НУКЛЕАРНА 047 243 367
 • ЛАБАРАТОРИЈА 047 243 233
 • РЕНГЕН 076 369 018 / 047 243 343
 • ЗАРАЗНО 047 243 415
 • ТВС 047 243 531
 • УРОЛОГИЈА 047 243 531
 • ХИРУРГИЈА 047 243 323
 • УШНО 047 243 398

Клиничката болница е изградена во 1970 год., вкупната изградена површина за потребите на клиниката е 23.887 м2.

Во нејзин состав работат службите за: интерна медицина, ортопедија, неурологија, психиатрија, инфективно, пнеумофтизиологија, физикална медицина, рентген дијагностика, хирургија, гинекологија, неонатологија, урологија, анастезија, оториноларингологија, офталмологија, кожно, максило-фацијална хирургија, онкологија, патологија, судска медицина, нуклеарна медицина, лабораторија, болничка аптека, орална хирургија, инфузија, стерилизација, административно-технички служби

Локација

Пролетно утро во Битола – 25.03.2019 – Фото галерија

Пролетно утро во Битола Сончевото пролетно утро во месец март го намами нашиот фотограф на прошетка низ Битола. Расцветаните дрвја беа мотив плус, особено магнолиите...

Св. Богородица село Канино

0
Црквата Св. Богородица е поставена на мало возвишение на западната страна на село Канино. Храмот е трикорабна градба со полукружна апсида на исток и камбанарија...