Конзулат на Босна и Херцеговина во Битола

HomeКонзулати во БитолаКонзулат на Босна и Херцеговина во Битола

Почесен конзулат на Босна и Херцеговина во Битола

  • Датум на отворање: 03.11.2014
  • Адреса: Широк Сокак бр.91
  • Телефон: +389 47 231 780
  • Телефон: +389 70 339 929
  • Конзул: Билјана Дамјановска Јанчевска

Св. Богородица – Битола- фото галерија

Црквата Св. Богородица е сместена во близина на реката Драгор и основното училиште Св. Кирил и Методиј. Изградена во 1870 година, а осветена во 1876 г. таа е една од најпознатите цркви во Битола.

Св. Ѓорѓи – село Магарево

0
Во непосредна близина на импозантната црква Св.Димитриј во село Магарево, се наоѓа црквата Св. Ѓорѓи, како остаток од некогашниот женски манастир кој постоел на...
St. Nikola (Св. Никола) village Bukovo

Св. Никола село Буково

Clock Tower in Bitola

Саат кула Битола