Камера 300 Меѓународен фестивал

HomeНастани во БитолаКамера 300 Меѓународен фестивал

Камера 300 е Меѓународен фестивал на аматерски документарен филм кој се одржува секоја година во Битола.

  • Камера 300 Меѓународен фестивал
  • Адреса: Партизанска бб, 7000 Битола, Македонија
  • http://www.camera300.mk
  • Тел: +389 70 990 225

Св. Спас и врв Вртешка (2010 м.н.в) – село Маловишта + фото галерија

Во близина на село Маловишта на 1910 м.н.в на територијата на Националниот Парк „Пелистер“ се наоѓа црквата посветена на Вознесението Христово или Спасовден. Објектот е еднокорабна градба со влез од јужната страна и полукружна апсида на исток.

Битола, Јануари 1917 г – за време на Првата светска војна...

0

With the entry of the Entente forces in Bitola in November 1916, the armies of the Central Powers retreated to the surrounding mountains.