Споменик на политичките затвореници во Битола за време на Втората светска војна

Споменикот на жртвите и теророт над бившите политички затвореници во…

Коментарите се исклучени на Споменик на политичките затвореници во Битола за време на Втората светска војна

Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

Мустафа Кемал е роден во Солун во 1881 г како дете на Али Риза Ефенди и Зубејде Ханам. Неговиот дедо по татко Хафиз Ахмет Ефенди по потекло бил од селото Коџаџик денешна општина Центар Жупа

Коментарите се исклучени на Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

Бугарски воени гробишта од Првата светска војна со село Цапари, Општина Битола

Во дворот на црквата Св. Ѓорѓи во центарот на село…

Коментарите се исклучени на Бугарски воени гробишта од Првата светска војна со село Цапари, Општина Битола
Read more about the article Бугарски воени гробишта од Првата светска војна со село Цапари, Општина Битола
Bulgarian cemetery, Capari, Macedonia

End of content

No more pages to load