НАЈЧИТАНО

„Ангелите од Битола“ и беспрекорно чистата Американска болница по завршувањето на...

0
Крајот на Првата светска војна не значел и крај на страдањата на населението во Македонија. Иако воените дејствија завршиле, опустошената земја и имоти, сиромаштијата...

КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Музеј на албанската азбука

0
Од 14 ноември до 22 ноември 1908 година во Битола (тогаш Манастир) се одржа конференција која имала за цел стандардизирање на албанската азбука. Пред...

Хаџи Махмуд Бег џамија

0
Хаџи Махмуд Бег џамијата е сместена во старата битолска чаршија во близина на реката Драгор и Ленси мост. Во времето кога Евлија Ќелеби бил...
Hasan-Baba-Mosque-bitola

Хасан Баба џамија

cinar-mosque-bitola

Иса Факих џамија

Yeni Hammam

Јени амам

Керим бегов амам

Керим бегов амам

ЏИП ЕКСКУРЗИИ

ФОТО ГАЛЕРИИ

ИНТЕРЕСНО

7,418FansLike
439FollowersFollow
249FollowersFollow

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ!

Битола некогаш и денес

Цркви и манастири