Интересно

Explore the various photo galleries, videos and interactive virtual tours from Bitola municipality.

Вештачка акумулација - Братин Дол

Братин Дол – Вештачка акумулација – фото галерија

Вештачката акумулација Братин Дол се наоѓа веднаш до мото стазата ...
Read More
Ревија на традиционални носии

Ревија на народни носии – Илинденски денови 30.07.2019

Во рамки на фестивалот „Илиденски денови” на 30.07.2019 г во ...
Read More
Ilindenski denovi - 2019 - cover

Илинденски денови 27.07.2019 – дефиле и свечено отворање – фото галерија

Илинденски денови е фестивал на народни песни и игри, кој ...
Read More
Ротинско езеро

Ротинско езеро – село Ротино

Ротинско езеро е всушност вештачка акумулација на Ротинска Река, југо-западно ...
Read More
Kapejnci na Dragor, Dihovo, Bitola

Село Дихово – одлична дестинација за одмор и релаксација

Село Дихово е сместено на падините на Баба Планина во ...
Read More
Магнолии во Битола

Пролетно утро во Битола – 25.03.2019 – Фото галерија

Пролетно утро во Битола Сончевото пролетно утро во месец март ...
Read More
Bitola, Macedonia - Magnolia Square

Битола – 27.01.2019 – фото галерија

Битола - фото галерија Локации: Градски парк, Широк Сокак, Магнолија, ...
Read More
Sts. Peter and Paul Monastery - Crnovec village, Bitola municipality

Св. Петар и Павле – манастир во близина на село Црновец (Црнеец)

Манастирот Св. Петар и Павле во близина на село Црновец ...
Read More
Gimnazija, Bitola, Macedonia

Прошетка низ Битола – фото галерија 12.05.2018

Битола е најубава во пролет, а имаме и фотографии кои ...
Read More
Malovishta village, Bitola Municipality, Macedonia - traditional architecture

Маловиште – село во Општина Битола

Село Маловиште (Маловишта) е единствена населба во границите на Националниот ...
Read More
Ascension of Christ church (Св. Спас) near Malovishte village

Св. Спас и врв Вртешка (2010 м.н.в) – село Маловишта + фото галерија

Св. Спас Во близина на село Маловишта на 1910 м.н.в ...
Read More
Shirok Sokak Bitola - virtual tour

Широк Сокак Битола – 360* виртуелна прошетка

„Прошетајте“ по најпознатата улица во Македонија преку виртуелните 360* панорами ...
Read More

Фонтана – музеј Битола – 360* панорама

Фонтана - музеј Битола - 360* панорама ...
Read More
ataturk_th

Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

Спомен собата посветена на Мустафа Кемал Ататурк е дел од ...
Read More
Krklino Museum Bitola, Macedonia

Авто и етно музеј Филип во село Крклино

За Музејот Авто и етно музејот Филип е приватен музеј ...
Read More
NI Institute and Museum Bitola

Музеј Битола

НУ Завод и музеј Битола е сместен во објектот „Стара ...
Read More
French Military Cemetery - WW1 - Bitola

Француски воени гробишта

Француските воени гробишта во Битола (Bitola Cimetière Militaire Français) се ...
Read More
St. George, Capari, Bitola Municipality, Macedonia

Св. Ѓорѓи село Цапари

Црквата Св.Ѓорѓи во село Цапари е голема трикорабна црква изградена ...
Read More
St. Petka, Capari - Macedonia

Св. Петка – манастир во село Цапари

Манастирскиот комплекс Св. Петка во село Цапари е една од ...
Read More

Битола – 27.02.2018 – фото галерија

Битола - 27.02.2018 - фото галерија Локации: Широк Сокак, Стара ...
Read More
Sv. Ilija Dragosh, Bitola, Macedonia

Св. Илија – манастир во близина на село Драгош

Манастир Св. Илија Манастирот Св. Илија во село Драгош е ...
Read More
Church St Mary Bitola - front view

Св. Богородица – Битола- фото галерија

Црквата Св. Богородица е сместена во близина на реката Драгор ...
Read More

Битола за време на Првата светска војна – фото галерија

Разгледници извадок од книгата: „Битола низ стари разгледници“ Автор: Димче Најдов  ISBN ...
Read More
bitola old postcards

Битола – стари разгледници

Битола - стари разгледници - Извадок од книгата: „Битола низ ...
Read More
St. Dimitrij, Brusnik, Bitola, Macedonia

Св. Димитриј село Брусник

Св. Димитриј село Брусник Храмот Св. Димитриј е изграден на ...
Read More
Brusnik village, Municipality of Bitola Macedonia - Panorama

Брусник – село во Општина Битола

Брусник – село во Општина Битола Брусник е село во ...
Read More
Kopanki Ski center - Pelister, Macedonia

Копанки – Ски центар – Пелистер национален парк + Камера во живо

Ски центарот ,,Копанки“ е сместен во раскошот на прекрасна моликова ...
Read More

Антена Пелистер – еднодневна екскурзија 15.02.2015 – фото галерија

Антена Пелистер - еднодневна екскурзија 15.02.2015 - фото галерија Локација: ...
Read More
pelister photo gallery

Пелистер Национален Парк – фото галерија

Пелистер е највисок врв на Баба Планина 2.601 м која ...
Read More
Gjavato Smilevo Memorial March May 7th 2017 066 01

Врв Пирамида 1656 м – планинарски марш – 07.05.2017 – фото галерија

Смилево 2017 - Традиционален планинарски марш - 07.05.2017 по повод ...
Read More
bitola museum photo gallery

Музеј Битола – фото галерија

Постојана поставка - НУ Завод и музеј Битола - фото ...
Read More
bitola photo gallery

Битола – фото галерија

Фото галерија од Битола која постојано се збогатува со нови ...
Read More
magijata na nakitot

Магијата на накитот од Битола – фото галерија

Магијата на накитот од Битола (XVIII - XX век.) Изложба ...
Read More
mustafa kemal ataturk photo gallery

Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба – фото галерија

Спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк е сместена во зградата ...
Read More
mate sundovski

Мате Шундовски (1936-2006) – најпознатиот битолски навивач – фото галерија

Мате Шундовски (1936-2006) Постарите битолчани добро се сеќаваат на Мате ...
Read More
bitola new year 2016 41

Битола – новогодишно украсување 2016 г – фото галерија

Новогодишно украсување на центарот на Битола за дочекот на 2016 ...
Read More
sv bogorodica bitola

Св. Богородица Битола – фото галерија

Црквата Света Богородица се наоѓа веднаш до училиштето Св. Кирил ...
Read More
Погреб на девојче, жртва на бомбардирањето - Битола, Јануари 1917

Битола, Јануари 1917 г – за време на Првата светска војна – фото галерија

Со влегувањето на силите на Антантата во Битола во ноември ...
Read More
Neolica Peak - Pelister National Park, Bitola, Macedonia

Неолица – планинарска патека – фото галерија

Врв Неолица Неолица е врв на Баба Планина на надморска ...
Read More