Коџа Кади џамија

koca-kadi-mosque-bitola
Викторија соби Битола

Коџа Кади џамија е лоцирана во близина на некогашниот Горен Дрвен пазар (Odun Pazar) и Јени хамам.

Џамијата е подигната во 1529 година.

Рекламирање
Previous articleХасан Баба џамија
Next articleХаџи Махмуд Бег џамија