„Незаборав“ по деветти пат – среда 21.08.2019

HomeНастани„Незаборав“ по деветти пат - среда 21.08.2019

Во среда во Центар за култура – Битола ќе се одржи манифестацијата „Незаборав“ која ја организира битолскиот продуцент Панде Димитровски.

Оваа година „Незаборав“ се одржува по деветти пат и е посветен на фестивалските фолк рефрени создадени и испеани од битолчани на Фолк фест Валандово во периодот од 1985 до 2000 година.

Настапуваат: групите „Калабалак“ и „Боеми“, хармоника – Кирил Стојчевски и солистите Зоран Маневски, Билјана Дамјановска Јанчевска, Сефедин Бајрамов, Бојан Стојков, Елена Тодосиеска и Тамара Стојковска.
Водител: Силвана Петрова Насух.

Во изминатите години „Незаборав“ беше посветен на:
2010 – Сашка Петковска
2011 – Јонче Христовски
2012 – Пепи Бафтировски
2013 – Љупчо Спасеновски
2014 – Добри Ставревски
2015 – Гоце Николовски
2017 – Миле Шерденковски
2018 – Битолски конзули

Среда, 21 август 2019
почеток 20 часот
Центар за култура – Битола
ВЛЕЗ СЛОБОДЕН

Св. Димитриј село Брусник

St. Dimitrij (St. Demetrius, Св. Димитриј) church is built on the high hill above the village Brusnik. Built in the middle of 19th century, this church suffered greatly during the First World War.

Св. Петар и Павле – манастир во близина на село Црновец...

0
Манастирот Св. Петар и Павле во близина на село Црновец (Црнеец) е еден од ретките активни манастири во близина на Битола. Сместен во густа...
Yeni Mosque Bitola (Јени џамија)

Јени џамија Битола