Пелистер инфо центар

HomeАтракцииПелистер инфо центар

Инфо центарот Пелистер е локација каде можете да ги најдите сите неопходни информации поврзани со Вашата посета на Националниот парк Пелистер.

Работно време

Инфо центарот поседува и изложбен музејски простор кој е поделен на два дела – секција за постојани и секција за привремени изложби.

Во делот со постојана музејска поставка изложени се најразлични експонати од флората и фауната на Пелистер, информации за историски споменици и настани и воедно за животот на локалното население.

Делот за привремени изложби е простор кој посетителите може да ги изнајмат за најразлични намени.

pelister info center - exhibition room

Bear preparated - pelister info center

pelister info center 03 - animals

pelister info center 04 - exhibiton room

pelister info center 05

Инфо центарот има на располагање и соба за состаноци и богата библиотека со најразлични материјали поврзани со националниот парк Пелистер.

 

Save

Врв Пирамида 1656 м – планинарски марш – 07.05.2017 – фото галерија

Смилево 2017 - Традиционален планинарски марш - 07.05.2017 по повод „Денот на безбедноста на Република Македонија“ - 7 Мај Организиратор на маршот: ПСПК „7-ми Мај„...

Француски воени гробишта

0
Француските воени гробишта во Битола (Bitola Cimetière Militaire Français) се подигнати од страна на Франција во спомен на паднатите француски војници на Македонскиот фронт...
Dragosh Bitola Macedonia 02

Св. Никола село Драгош