Планинарски тури и екскурзии во околината на Битола.

Neolica Peak 1865 m - Pelister National Park, Bitola, Macedonia

Врв Неолица – 1865 м – планинарска патека

Неолица е врв на Баба Планина лоциран на 1865 метри надморска висина, оддалечен околу 10 км од Битола. На една од ...
Read More
Pyramid Peak 1656 m (Golem Kamen) - view toward Prespa Lake, Macedonia

Врв Пирамида – Голем Камен – 1656 м – планинарска патека

Планинарската патека до врвот Пирамида (Голем Камен) Ви овозможува во исто време да уживате во прекрасните панорами на Преспа и ...
Read More
hiking on pelister 24

Национален парк Пелистер – пешачки и планинарски патеки

Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со ...
Read More
Antena Peak Pelister National Park Macedonia

Врв Пелистер – Хотел Молика – кружна планинарска патека

Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со ...
Read More
Golemo Ezero Pelister National Park Macedonia

Пелистерски Очи – Големо и Мало Езеро – Пелистер – планинарска патека

Пелистерските Очи (Големо и Мало Езеро) се леднички езера на Пелистер, сместени на надморски висини 2.180 м (Мало Езеро) и ...
Read More
Jorgov Kamen Pelister Hiking Trail

Планинарска патека до ,,Јоргов Камен“ – Национален парк Пелистер

Националниот парк „Пелистер“ е прв прогласен национален парк на територија на Република Македонија (1947 г). Со површина од 10.400 хектари ...
Read More
Hotel Molika Pelister

Планинарска патека до Голема Ливада – Национален парк Пелистер

Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со ...
Read More
hiking on pelister map

Планинарска патека до Палиснопје – Национален парк Пелистер

Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со ...
Read More
WW1 National Park Pelister 05

Историско-едукативна планинска патека – Прва светска војна – Национален парк Пелистер

Прошетката историско едукативната патека низ живописната природа на Националниот парк Пелистер, е одлично искуство за целото семејство и одлична можност ...
Read More
Golemo Ezero Planinarski Dom Pelister Baba Macedonia

Планинарски дом – Големо Езеро – Национален парк Пелистер

Големо Езеро е постглацијално езеро на надморска височина од 2218 метри и е една од најатрактивните локации на националниот парк ...
Read More
Hiking Trail on Pelister - Rocky trail

Патека по камењарот – планинарење на Пелистер

Патеката по камењарот е едукативно показна стаза, која што ги води посетителите на Националниот парк Пелистер низ еден мошне атрактивен ...
Read More
Neolica Planinarski Dom, Bitola, Macedonia

Неолица планинарски дом

Планинарскиот дом Неолица е лоциран на 1440 м надморска висина и има капацитет од 48 кревети. Почнувајќи од центарот на ...
Read More
Hiking trail - Churches and monasteries on National Park Pelister

Цркви и манастири на Пелистер – планинарска патека

Националниот парк Пелистер пристапи кон обележување и уредување на пешачка патека која на сите вљубеници во природата и почитувачи на ...
Read More
Close Menu