Српски конзулат Битола

Home Конзулати во Битола Српски конзулат Битола

Конзулат на Република Србија во Битола

  • Датум на отворање: 04.12.2007
  • Адреса: Широк Сокак бр.91, 7000 Битола
  • Телефон: +389 47 236-068
  • Конзул: Силјан Мицевски

Св. Димитриј – Битола

0
Црквата Св. Димитриј е подигната 1830 година, на местото на некогашниот стар параклис од 1726 кој изгорел во пожар. Изградена со посебно одобрение на турските...
Sv. Zlata Meglenska Bitola Macedonia

Св. Злата Мегленска

Adventisticka crkva Bitola

Адвентистичка Црква