Св. Атанасиј село Цапари

HomeЦркви и манастириСв. Атанасиј село Цапари

Црквата Св. Атанасиј е мала еднокорабна црква сместена на патот кој од село Цапари води до манастирот Св. Петка. Се претпоставува деа црквата е изградена кон крајот на 19 век.

Интересни локации во село Цапари кои вреди да се посетат:

Св. Петар и Павле – манастир во близина на село Црновец (Црнеец)

Манастирот Св. Петар и Павле во близина на село Црновец (Црнеец) е еден од ретките активни манастири во близина на Битола. Сместен во густа...

Манастир Св. Меркурие село Барешани

0
Манастирот Св. Меркурие е сместен во западниот дел на село Барешани и е составен од трикорабна црква, камбанарија и конаци. Според натписот на источниот...
Sv Nikola Church Lavci village near Bitola

Св. Никола село Лавци