Св. Благовештение

Sv Blagovestenie Lavchanski pat Bitola

Црквата Св. Благовештение е новоизградена црква во населбата Стрчин на патот за село Лавци.

Адреса: Лавчански Пат, 7000 Битола

Previous articleБитола за време на Првата светска војна – фото галерија
Next articleСв. Ѓорѓи село Олевени