Св. Пантелејмон

Sv Pantelejmon Bitola
Викторија соби Битола

Црквата Св. Пантелејмон е сместена во близина на студенскиот дом на улица Студентска. Црквата е доста активна преку целата година, а особено на 9ти август кога голем број на луѓе се собираат да запалат свеќа или пак да се напијат вода од изворот.

Sv Pantelejmon Bitola

Sv Pantelejmon Bitola

Sv Pantelejmon Bitola

Рекламирање
Previous articleБитола за време на Првата светска војна – фото галерија
Next articleСв. Ѓорѓи село Олевени