Home Tags 4×4 Екскурзии

Tag: 4×4 Екскурзии

Мариово – Рурална авантура – еднодневна џип екскурзија низ Битолско Мариово

0
Според легендата, регионот Мариово го добил своето име по убавата владетелка Марија, која со цел да го спаси својот крај од потурчување, се согласила...

Кајмакчалан (2.521 m) – Ниџе планина – еднодневни џип екскурзии

0
Кајмакчалан е највисок врв на Ниџе планина (2.521 m) и една од клучните позиции на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна. Од врвот...

Добро Поле – Мариово – откријте го местото каде се случил...

0
Добро Поле е локација на границата помеѓу Македонија и Грција каде на 15 септември 1918 година се случил пробојот на Македонскиот фронт. Овој настан...

Село Зовиќ и манастир Чебрен – Мариово – еднодневни џип екскурзии

0
Село Зовиќ е познато по прекрасниот Филмски мост на Градешка река, живописната природа, традиционалната архитектура и многу други работи кои го прават ова село...

Големо езеро Пелистер – еднодневни џип екскурзии

0
Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче – Пелистер. Нивната мајка не...