Почетна тагови Археолошки локалитети

таг: Археолошки локалитети

Хераклеа Линкестис – Археолошки локалитет

Хераклеа Линкестис е еден од позначајните антички градови во Македонија. Градот егзистирал повеќе од еден милениум. Формиран е во средината на IV век п.н.е....

GUIDED TOURS

ФОТО ГАЛЕРИИ

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ