Елени Каринте – големата љубов на Мустафа Кемал Ататурк

Познато е дека таткото на модерна Турција - Мустафа Кемал…

Коментарите се исклучени на Елени Каринте – големата љубов на Мустафа Кемал Ататурк
Read more about the article Елени Каринте – големата љубов на Мустафа Кемал Ататурк
Куќата во која живеела Елени Каринте

Објект на Митрополијата во Битола – еден од најубавите примероци на нео-барокната архитектура во Македонија

Објектот на Митрополијата во Битола, според своите историски и архитектонско…

Коментарите се исклучени на Објект на Митрополијата во Битола – еден од најубавите примероци на нео-барокната архитектура во Македонија

Гимназија – Јосип Броз-Тито – една од најстарите образовни институции во Република Македонија

Објектот во кој е сместена гимназијата Јосип Броз Тито во…

Коментарите се исклучени на Гимназија – Јосип Броз-Тито – една од најстарите образовни институции во Република Македонија

Св. Богородица – Битола- фото галерија

Црквата Св. Богородица е сместена во близина на реката Драгор и основното училиште Св. Кирил и Методиј. Изградена во 1870 година, а осветена во 1876 г. таа е една од најпознатите цркви во Битола.

Коментарите се исклучени на Св. Богородица – Битола- фото галерија

End of content

No more pages to load