Св. Злата Мегленска

Home Цркви и манастири Св. Злата Мегленска

Црквата Св. Злата Мегленска е сместена во источниот дел на Битола во близина на ресторанот Арена и поранешната Кожара.

Црквата е осветена на 13 септември 2014.

Sv. Zlata Meglenska Bitola Macedonia 02

 

Битола за време на Првата светска војна – фото галерија

0
Разгледници извадок од книгата: „Битола низ стари разгледници“ Автор: Димче Најдов  ISBN 978-608-4754-01-5 COBISS.MK-ID 96689930 Дел 1 На Ленски Мост. Дел 2 Поглед од Саат кулата на Јени џамија со...