NEKTARIJ BITOLSKI – religious activist –

Нектариј Битолски, преподобен (1430–1500), битолски светец, кој го спасил граѓанството од турските напади. Крстеното име му било Никола. Роден бил 1430 г.

Comments Off on NEKTARIJ BITOLSKI – religious activist –

End of content

No more pages to load