Неолица планинарски дом

Home Планинарење Неолица планинарски дом

Планинарскиот дом Неолица е лоциран на 1440 м надморска висина и има капацитет од 48 кревети.

Почнувајќи од центарот на село Лавци каде што можите да го оставите Вашиот автомобил, до планинарскиот дом води обележана планинска патека погодна за сите возрасти (околу 2 часа пешачење).

Во летните месеци од годината, планинарскиот дом е достапен и за теренски возила.

Планинарскиот дом Неолица работи за викенди преку цела година и е една од омилените дестинации за битолчани. Природниот планински чај и вкусната пилешка чорба послужени од гостопримливите домари, ќе ја направат Вашата посета незаборавно искуство.

Neolica Bitola Macedonia

Neolica Bitola Macedonia

Neolica Bitola Macedonia

Поискусните планинари може да продолжат до други локации на националниот парк Пелистер:

  • Планинарски дом Неолица – Врв Неолица – 1 ч 30 мин
  • Врв Неолица – Скрково – 1 ч
  • Скрково – Муза – 1ч 20 мин
  • Муза – Орлова Бара – 30 мин
  • Орлова Бара – Големо Езеро – 2218 м – 1 ч

Премиера на музичко-сценска драма “Надеж” – 11ти април, 2019 год

Камерна опера Битола Ве поканува да ја проследите музичко-сценската драма "Надеж" која премиерно ќе биде изведена на 11ти април, 2019 год. во 19:00 часот, во...
Zoo Garden Bitola

Зоолошка Градина

- Advertisment - Booking.com