ОУ “Гоце Делчев”

ОУ “Гоце Делчев” Битола

  • Година на основање: 1945
  • Адреса: “29-ти Ноември” 13
  • Телефон: 047 203 410
  • Наставен јазик: македонски, албански и турски

„Чинарот“ на разгледница од 1917/18 година – Битола некогаш и денес

0
Битолскиот Чинар на разгледница од 1917/18 година за време на Првата светска војна, споредено со истата локација во 2017 година. Имено ова е едно...
Св. Димитриј, Битола

Св. Димитриј – Битола