ОУ “Елпида Караманди

HomeОбразованиеОсновни училиштаОУ “Елпида Караманди

ОУ “Елпида Караманди Битола

  • Година на основање: 1980
  • Адреса: “Васко Карангелевски” бб
  • Телефон: 047 258 774
  • Наставен јазик македонски и албански (ПУ)

Француски воени гробишта

Француските воени гробишта во Битола (Bitola Cimetière Militaire Français) се подигнати од страна на Франција во спомен на паднатите француски војници на Македонскиот фронт...

Битола – некогаш и денес – објектот на „Вип“ на Широк...

0
Објектот на „Вип“ телефонскиот оператор на Широк Сокак за време на Првата светска војна, споредено со истата локација денес - 1917 - 2017. Оштетувања...