ОУ “Крсте П. Мисирков“

HomeОбразованиеОсновни училиштаОУ “Крсте П. Мисирков“

ОУ “Крсте П.Мисирков“

  • Година на основање: 1964
  • Адреса: с. Бистрица
  • Телефон: 047 268 863
  • Наставен јазик: македонски и албански

Св. Петка – манастир во село Цапари

Манастирскиот комплекс Св. Петка во село Цапари е една од локациите кои не смеете да ги пропуштите при Вашата посета на Битола. Сместен во густатата букова шума на Баба планина, овој манастир е една од омилените дестинации на битолчани во летниот период, како прибежиште од летните горештини во градот.

Св. Димитриј село Барешани

0
Црквата посветена на Св. Димитриј во центарот на село Барешани е изградена веднаш по Првата светска војна.