ОУ “Св.Кирил и Методиј”

HomeОбразованиеОсновни училиштаОУ “Св.Кирил и Методиј”

ОУ “Св.Кирил и Методиј” Битола

  • Година на основање: 1963
  • Адреса: Бул. 1-ви Мај бб
  • Телефон: 047 237 222
  • Наставен јазик: македонски

Ротинско езеро – село Ротино

Ротинско езеро е всушност вештачка акумулација на Ротинска Река, југо-западно од село Ротино.

Св. Спас и врв Вртешка (2010 м.н.в) – село Маловишта +...

0
Во близина на село Маловишта на 1910 м.н.в на територијата на Националниот Парк „Пелистер“ се наоѓа црквата посветена на Вознесението Христово или Спасовден. Објектот е еднокорабна градба со влез од јужната страна и полукружна апсида на исток.
Sv petka Bitola

Св. Параскева (Св.Петка)