ОУ “Трифун Пановски”

Home Образование Основни училишта ОУ “Трифун Пановски”

ОУ “Трифун Пановски” Битола

  • Година на основање: 1963
  • Адреса: “Охридска” 50
  • Телефон: 047 231 240
  • Наставен јазик: македонски

- Advertisment -

Хераклеа Линкестис – Археолошки локалитет

Хераклеа Линкестис Хераклеа Линкестис е еден од позначајните антички градови во Македонија. Градот егзистирал повеќе од еден милениум. Формиран е во средината на IV век...