Саат кула Битола

Сместена во строгиот центар на градот со своите 32 метри, Саат кулата е најпрепознатливото обележје на Битола. Според некои историски записи, саат кула во Битола се спомнува уште во 1664 година, но не е утврдено дали се работи за истиот објект. Во недостаток на попорецизни информации, се смета дека денешната Саат Кула била изградена истовремено … Продолжи со читање Саат кула Битола