Браќа Манаки – Филмски фестивал

Home Настани во Битола Браќа Манаки - Филмски фестивал

БРАЌА МАНАКИ – Меѓународниот филмски фестивал на филмска камера, е првиот и најстар филмски фестивал посветен на креативноста на кинематограферите низ светот.

  • ICFF БРАЌА МАНАКИ
  • Дата на настанот: Септември
  • Тел/Факс: +389 2 3211 811
  • office@manaki.com.mk
  • http://www.manaki.com.mk

Фестивалот се одржува од 1979 година како иницијатива на еден од главните основачи – Здружението на филмски работници на Македонија во ко-организација со Кинотека на Македонија и градот-домаќин Битола. Фестивалот е основан во чест и инспириран од изобилниот фото / кинематографски опус на браќата МАНАКИ: Јанаки (1878-1954) и Милтон (1880-1964).

Битола – фото галерија

0

Bitola Photo gallery - Constantly updated with new photos so don’t forget to visit us again. Just scroll down to the bottom to see the new photos.