СИТЕ БИТОЛЧАНКИ – Народни песни во кои се спомнува Битола

Home Битола низ песните СИТЕ БИТОЛЧАНКИ – Народни песни во кои се спомнува Битола

Сите битолчанки,

сите симидарки,

сите буковчанки,

сите пиперкарки,

крај Драгоро седат

пипер ми продават.

Сите брусничанки,

сите черешнарки,

сите лавчанки,

сите кардутчанки,

Битола на мостот

карадут продават.

Сите диовчанки,

сите ваљајчарки,

сите нижопољки,

сите чорапарки.

 

Преземено од книгата: БИТОЛА БАБАМ БИТОЛА

Народни песни во кои се спомнува Битола,

собрал, предговор и речник напишал

проф. Филип Каваев

Издадена: Битола, Октомври 1969 год

Премиера на музичко-сценска драма “Надеж” – 11ти април, 2019 год

Камерна опера Битола Ве поканува да ја проследите музичко-сценската драма "Надеж" која премиерно ќе биде изведена на 11ти април, 2019 год. во 19:00 часот, во...
Zoo Garden Bitola

Зоолошка Градина

- Advertisment - Booking.com