Што да се прави во Битола

World War 1 - Macedonian Front - Jeep excursions

Прва светска војна – Македонски фронт  – еднодневни екскурзии низ Мариово

Првата светска војна започнала во Европа на 28 јули 1914 и траела до 11 ноември 1918 година. Македонскиот фронт кој ...
Read More
Bela Reka, Mariovo

Почувствувајте ја природата – еднодневни џип екскурзии до Бела Река Мариово

Дали некогаш сте се напиле вода директно од река? Бела Река или Белица во Мариово извира на 1.610 метри надморска ...
Read More
Gradeshnica village, Mariovo - panorama

Мариово – Рурална авантура – еднодневна џип екскурзија низ Битолско Мариово

Според легендата, регионот Мариово го добил своето име по убавата владетелка Марија, која со цел да го спаси својот крај ...
Read More
Kajmakcalan, Nidze mountain, Macedonia

Кајмакчалан (2.521 m) – Ниџе планина – еднодневни џип екскурзии

Кајмакчалан е највисок врв на Ниџе планина (2.521 m) и една од клучните позиции на Македонскиот фронт за време на ...
Read More
Pelister National Park - Macedonia

Големо езеро Пелистер – еднодневни џип екскурзии

Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче ...
Read More
Dobro Pole - WW1 location in Macedonia

Добро Поле – Мариово – откријте го местото каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на ПСВ

Добро Поле е локација на границата помеѓу Македонија и Грција каде на 15 септември 1918 година се случил пробојот на ...
Read More
Movie Bridge - Zovik -Mariovo

Село Зовиќ и манастир Чебрен – Мариово – еднодневни џип екскурзии

Село Зовиќ е познато по прекрасниот Филмски мост на Градешка река, живописната природа, традиционалната архитектура и многу други работи кои ...
Read More