Home Tags Nature

Tag: Nature

Bratin Dol – artificial accumulation

0
Вештачката акумулација Братин Дол се наоѓа веднаш до мото стазата и е една од омилените попатни станици на велосипедистите и планинарите кои рекреираат на овој дел од Општина Битола.

“The Real Pool” on Caparska River – Capari village

0
Цапари е планинско село оддалечено 15 км од Битола, на падините на Баба Планина на надморска висина од 1.010 метри. Цапарски или Вистински вир е сместен во горниот дел од селото и до негова близина води тесен асфалтен пат, по што се продолжува пеш околу 200 м.

Rotino lake – Baba Mountain

0
Rotino lake near Rotino village is actually an artificial accumulation on Rotino River, south-west of the village of Rotino.

Rotino village, Municipality of Bitola

0
Rotino is a mountain village situated at altitude 1010 m above sea level on Baba mountain, 13 km from Bitola city. The village borders with the National Park Pelister and in its area most represented are pastures and arable land.

Pelister National Park

0
The Pelister National Park is situated between the Prespa and Pelagonia valleys, in the southwestern part of the Republic of Macedonia.