ВИСОКА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА – БИТОЛА

Home Образование Високо образование ВИСОКА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА – БИТОЛА

Во 1988 година новоформираната Виша медицинска школа во Битола стана членка на УКЛО. Како единствена високообразовна установа за виши медицински сестри, со донесувањето на Законот за високо образование (2000), прераснува во Висока медицинска школа.

Контакт:

  • Висока медицинска школа
  • Клиничка болница
  • Партизанска б.б..Битола
  • Тел: + 389 (0)47 253 268
  • Факс: + 389 (0)47 258 311
  • Web page: www.vmsb.uklo.edu.mk

Мате Шундовски (1936-2006) – најпознатиот битолски навивач – фото галерија

0

Mate Shundovski was widely known as an avid supporter and leader of several fan groups in Macedonia, especially in handball and football.

NI Institute and Museum Bitola

Музеј Битола