Интерфест Битола – Фестивал за класична музика

HomeНастани во БитолаИнтерфест Битола - Фестивал за класична музика

Интерфест е меѓународен фестивал за класична музика на кој учествуваат голем број на уметници од целиот свет, а се одржува во Битола.

  • Дата на настанот: вообичаено почеток на месец октомври
  • Организатор: Интерфест Битола
  • Тел / Факс: 389 2 2611051
  • Email: intfestbt@yahoo.com
  • www.interfest.com.mk

Покрај концертите за класична музика, се посветуваат и ноќи за поп-модерна музика, театарски претстави, уметнички изложби и еден ден за презентација на литература за време на фестивалот.

Во последните неколку години на фестивалот учествувале уметници од Русија, Словачка, Полска и многу други земји. Поради тоа што Битола е позната и како „Град на клавирите“, една ноќ од фестивалот е со натпреварувачки карактер. Една награда се доделува за најдобар млад пијанист, а друга за натпреварувачи под 30 години.

Interfest Bitola - Festival for Classical Music

Св. Архангел Гаврил – Довлеџик

0
Црквата Св. Архангел Гаврил е сместена во населбата Довлеџик на излезот од Битола на патот за Охрид. Контакт: Манастирска црква “Св. Архангел Гаврил”- Битола Адреса:...
Sv. Zlata Meglenska Bitola Macedonia

Св. Злата Мегленска

Св. Димитриј, Битола

Св. Димитриј – Битола