Св. Троица – Буковски Ливади

Home Цркви и манастири Св. Троица - Буковски Ливади

Храмот Св. Троица во населбата Буковски Ливади е новоизграден храм во склоп на Преспанско-пелагониска православна епархија – Буковска парохија.

Храмот и неговата околина преку целата година е омилена локација за пикник за населението од Битола.

„Светото тројство (Света Троица) е христијанско учење според кое Бог претставува една единка која постои истовремено и вечно како како три личности: Господ-Отецот, Исус Христос и Светиот Дух, кои заедно се Света Троица.“

 

Holy Trinity church - Bukovski Livadi - Bitola

 

Holy Trinity church - Bukovski Livadi - Bitola

 

Holy Trinity church - Bukovski Livadi - Bitola

 

Holy Trinity church - Bukovski Livadi - Bitola

Илинденски денови 27.07.2019 – дефиле и свечено отворање – фото галерија

0
Илинденски денови е фестивал на народни песни и игри, кој се одржува секоја година во Битола, при крајот на месец јули.
Sv Naum Bitola

Црква Св. Наум