Света Недела село Дихово

Home Цркви и манастири Света Недела село Дихово

Св. Недела е мал храм во село Дихово во близина на Битола. Црквата е лоцирана во источниот дел на селото

Буковски Манастир – Св. Преображение Христово

0
Буковскиот манастир Св. Преображение Христово е сместен во живописна шума на околу 2 км од село Буково во Општина Битола. Манастирскиот комплекс се состои од...
St. Nikola (Св. Никола) village Bukovo

Св. Никола село Буково

Sv Pantelejmon Bitola

Св. Пантелејмон