Home Tags Канино

Tag: Канино

Св. Богородица село Канино

0
Црквата Св. Богородица е поставена на мало возвишение на западната страна на село Канино. Храмот е трикорабна градба со полукружна апсида на исток и камбанарија...

Манастир Св. Петка село Канино

0
Манастирот Св. Петка во близина на село Канино датира од 1860 година. Лоциран во густата шума во близина на селото, тој е оддалечен околу...