Home Tags Планинарски домови

Tag: Планинарски домови

Планинарски дом Широка

0
Планинарскиот дом Широка е сместен на надморска висина од 1950 метри под самиот врв Пелистер. Познат и како ловечка куќа, објектот беше единствено употребуван...

Неолица планинарски дом

0
Планинарскиот дом Неолица е лоциран на 1440 м надморска висина и има капацитет од 48 кревети. Почнувајќи од центарот на село Лавци каде што можите...

Планинарски дом – Големо Езеро – Национален парк Пелистер

0
Големо Езеро е постглацијално езеро на надморска височина од 2218 метри и е една од најатрактивните локации на националниот парк Пелистер. Веднаш до Големо Езеро...