Св. Константин и Елена – Влашка црква

Home Цркви и манастири Св. Константин и Елена – Влашка црква

Црквата Св. Константин и Елена или позната и како Влашка црква, порано се наоѓала на местото на денешниот хотел Епинал. За време на Првата светска војна црквата била тешко оштетена и била преместена на нејзината денешна локација.

  • Адреса: Стив Наумов 30, Битола

St. Constantine and Elena Church - Vlach Church Bitola

- Advertisment -

„Чинарот“ на разгледница од 1917/18 година – Битола некогаш и денес

Битолскиот Чинар на разгледница од 1917/18 година за време на Првата светска војна, споредено со истата локација во 2017 година. Имено ова е едно...