Црква Св. Наум

Sv Naum Bitola
Викторија соби Битола

Адреса: Христо Христов 15, 7000 Битола

Црквата Св. Наум е метох на манастирот Св.Наум, односно приватен станбен објект поклонет на манастирот околу 1931 година.

Претставува значајно култно место, лоцирано во централното градско подрачје.

Sv Naum Bitola

Рекламирање
Previous articleБитола за време на Првата светска војна – фото галерија
Next articleСв. Ѓорѓи село Олевени