Авто и етно музеј Филип во село Крклино

Home Атракции Авто и етно музеј Филип во село Крклино

Авто и етно музејот Филип е приватен музеј сместен во село Крклино на само 5 км од Битола.

Со колекција на предмети која по квалитет и квантитет надминува и многу државни музеи,  овој музеј е една од локациите кои не смеете да ги пропуштите при Вашата посета на Битола.

Музејот содржи богата збирка на стари автомобили, односно: Симка Ариане 1953г. Опел Рекорд; Форд Таунус; Пежо 404; Плимут Валијант; Москвич; Опел Олимпија; Фиќо ; Фолсваген Буба; Цитроен. Исто така импресивна е и колекцијата на стари моторцикли и велосипеди.
Етно секцијата во музејот содржи богата колекција од експонати, внимателно претставени во неколку автентично уредени соби: градска, селска, еврејска и турска.

Музејот поседува и богата збирка на стари костими, инструменти, оружје, предмети од домаќинство и сл.

Контакт и повеќе информации:

  • Авто и етно музеј „Филип“
  • Село Крклино, 7000 Битола
  • Тел: +389 (0) 47286666
  • Моб: +389 (0) 70312146
  • e-mail: info@muzejkrklino.mk

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"

 

Krklino Museum - Auto and Ethno Museum " Filip"
- Advertisment -

Света Недела село Дихово

Св. Недела е мал храм во село Дихово во близина на Битола. Црквата е лоцирана во источниот дел на селото