Споменик на паднатите борци од илинденскиот период и НОВ во с. Цапари

За време на Илинденското востание, жителите на село Цапари активно се вклучиле во вооружените борби против турските власти. Заедно со селата Ѓавато и Смилево тука било јадрото на востанието во битолско.

Коментарите се исклучени на Споменик на паднатите борци од илинденскиот период и НОВ во с. Цапари

End of content

No more pages to load