Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

Мустафа Кемал е роден во Солун во 1881 г како дете на Али Риза Ефенди и Зубејде Ханам. Неговиот дедо по татко Хафиз Ахмет Ефенди по потекло бил од селото Коџаџик денешна општина Центар Жупа

Коментарите се исклучени на Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

End of content

No more pages to load