Home Tags Магарево

Tag: Магарево

Магарево – село во Општина Битола

0
Село Магарево се наоѓа во подножјето на Баба планина, на 1080 метри надморска висина, на 8 км западно од Битола. На почетокот во селото во...

Св. Ѓорѓи – село Магарево

0
Во непосредна близина на импозантната црква Св.Димитриј во село Магарево, се наоѓа црквата Св. Ѓорѓи, како остаток од некогашниот женски манастир кој постоел на...

Св. Димитриј – село Магарево

0
Црквата посветена на св. Димитриј во село Магарево е изградена во 1835 година. Оваа извонредна трикорабна градба е единствена по многу нешта во поширокиот...