Home Tags Планинарење

Tag: Планинарење

Врв Пирамида – Голем Камен – 1656 м – планинарска патека

0
Планинарската патека до врвот Пирамида (Голем Камен) Ви овозможува во исто време да уживате во прекрасните панорами на Преспа и Пелагонија. Почнувајќи од црквата Св....

Национален парк Пелистер – пешачки и планинарски патеки

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ги презентираме пешачките...

Неолица планинарски дом

0
Планинарскиот дом Неолица е лоциран на 1440 м надморска висина и има капацитет од 48 кревети. Почнувајќи од центарот на село Лавци каде што можите...

Планинарски дом – Големо Езеро – Национален парк Пелистер

0
Големо Езеро е постглацијално езеро на надморска височина од 2218 метри и е една од најатрактивните локации на националниот парк Пелистер. Веднаш до Големо Езеро...

Врв Пелистер – Хотел Молика – кружна планинарска патека

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ја претставуваме: Кружна планинанарска...

Пелистерски Очи – Големо и Мало Езеро – Пелистер – планинарска...

0
Пелистерските Очи (Големо и Мало Езеро) се леднички езера на Пелистер, сместени на надморски висини 2.180 м (Мало Езеро) и 2.218 м (Големо Езеро). Националниот...

Планинарска патека до ,,Јоргов Камен“ – Национален парк Пелистер

0
Националниот парк „Пелистер“ е прв прогласен национален парк на територија на Република Македонија (1947 г). Со површина од 10.400 хектари тој е најмал национален...

Планинарска патека до Голема Ливада – Национален парк Пелистер

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ја претставуваме: Планинарска патека...

Планинарска патека до Палиснопје – Национален парк Пелистер

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ја претставуваме планинарската...

Историско-едукативна планинска патека – Прва светска војна – Национален парк Пелистер

0
Прошетката историско едукативната патека низ живописната природа на Националниот парк Пелистер, е одлично искуство за целото семејство и одлична можност за посетителите да дознаат...