Home Tags Планинарски патеки

Tag: Планинарски патеки

Историско-едукативна планинска патека – Прва светска војна – Национален парк Пелистер

0
Прошетката историско едукативната патека низ живописната природа на Националниот парк Пелистер, е одлично искуство за целото семејство и одлична можност за посетителите да дознаат...

Патека по камењарот – планинарење на Пелистер

0
Патеката по камењарот е едукативно показна стаза, која што ги води посетителите на Националниот парк Пелистер низ еден мошне атрактивен простор исполнет со разновидни...

Цркви и манастири на Пелистер – планинарска патека

0
Националниот парк Пелистер пристапи кон обележување и уредување на пешачка патека која на сите вљубеници во природата и почитувачи на културното наследство им овозможува...

Врв Неолица – 1865 м – планинарска патека

0
Неолица е врв на Баба Планина лоциран на 1865 метри надморска висина, оддалечен околу 10 км од Битола. На една од патеките која води до...

Врв Пирамида – Голем Камен – 1656 м – планинарска патека

0
Планинарската патека до врвот Пирамида (Голем Камен) Ви овозможува во исто време да уживате во прекрасните панорами на Преспа и Пелагонија. Почнувајќи од црквата Св....

Национален парк Пелистер – пешачки и планинарски патеки

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ги презентираме пешачките...

Врв Пелистер – Хотел Молика – кружна планинарска патека

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ја претставуваме: Кружна планинанарска...

Пелистерски Очи – Големо и Мало Езеро – Пелистер – планинарска...

0
Пелистерските Очи (Големо и Мало Езеро) се леднички езера на Пелистер, сместени на надморски висини 2.180 м (Мало Езеро) и 2.218 м (Големо Езеро). Националниот...

Планинарска патека до ,,Јоргов Камен“ – Национален парк Пелистер

0
Националниот парк „Пелистер“ е прв прогласен национален парк на територија на Република Македонија (1947 г). Со површина од 10.400 хектари тој е најмал национален...

Планинарска патека до Голема Ливада – Национален парк Пелистер

0
Националниот парк Пелистер има неколку обележани планинарски патеки кои Ви овозможуваат атрактивни и авантуристички доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ја претставуваме: Планинарска патека...